CALENDAR COMPETIȚIONAL 2014
Autor |
Mesaj |
sergiu_campian
|
 Re: CALENDAR COMPETIȚIONAL 2014
de acord 100% cu adi
|
Mar Feb 25, 2014 10:47 am |
|
 |
Hiriscau Bogdan
|
si eu sunt de acord cu adi, pana la urma, ce treaba are pescuitu pe belis cu orice pescuit dinafara, nu mai bine facem un challanger sau chiar parte din finala pe un lac cu curcubeu (nu crescatorie) -> ciurila "la sote" de exemplu tot ce inveti pe belis e casting din barca si vaslit, nu are treaba pescuitu la clean/biban cu pescuitu la pastrav pe lac. eu sincer nu imi permit barca, nu am nici masina momentan si mi-e foarte dificil sa particip la un asemenea concurs.
alte probleme: - barca cu motor electric = avantaj fata de vaslasi (ajungi mai repede pe locurile bune + liniste + mobilitate mai mare sa schimbi locurile -> avantaj net fata de cei la vasle - barca de 3-5mii de lei vs barca ruseasca -> poti sta in picioare, stai mult mai relaxat, casting mai usor, frustrare mai putina - fairplay nu prea exista -> la ambele concursuri la care am participat din barca am vaslit ca fraieru 20 min, pe cand am ajuns la locul de pescuit am dat 5m si apoi si in stanga si in dreapta s-au bagat altii in fata si "canci" pescuit, vasleste iar pana in alt loc - concurenti putini, sanse mari de frauda (pescuit cu mai multe muste, pescuit cu naturale, etc)
E pacat ca, concursul clasic pastravul de aur sa fie inclus si belisu, da e acolo, e oarecum usor sa il adaugam, dar are rost? are rost sa pierzi 20-30 de concurenti pt. o simpla mansa de lac care nici macar nu te pregateste pt. un concurs international. Si mai e si pacat ca "trofeul jubileu 30 ani" sa fie acordat intr-o companie selecta de 15-20 de muscari care o sa participe in cazul in care formatul asta ramane.
Da, sa se faca cupa 3 lacuri pt. amatorii de pescuit din barca, dar eu, personal nu vad cum ne poate ajuta pescuitul pe belis in formarea si antrenamentul unor viitori competitori in echipa nationala.
|
Mar Feb 25, 2014 11:19 am |
|
 |
MOGA LUCA
|
Cred ca scriem pe forumuri si ne spunem parerile personale. Aceste pareri nu sunt intotdeauna conforme cu realitatea.Pescuitul pe lac la pastrav clean sau biban are trasaturi comune,pentruca il invata pe competitor sa identifice structurile care pot adapostii pestii.Pescuitul pe lac are un caracter dinamic atat prin volumul de lansari[care trebuie sa fie precise] cat si prin deplasarile pe lac in cautarea pestelui. Are un efect tonic asupra competitorului care invata sa-si reprime dezamagirile in caz de nereusite.Vei nimeri domnule Hiriscau in barca cu Valerio Santi Amantini,Gregorz Golofit sau Pavel Chiba si iti va veni sa te lasi de pescuit si asta numai pentru ca va este lene. Un muscar adevarat se simte in largul lui in orice conditii.Sa nu uitam ca in CEHIA la CM cleanul este eligibil. Va multumesc ca ati citit disertatia mea despre pescuitul pe lac.
_________________ VICEPRESEDINTE INTERIMAR FRPMA
|
Mar Feb 25, 2014 1:22 pm |
|
 |
adi pop
|
MOGA LUCA scrie: Cred ca scriem pe forumuri si ne spunem parerile personale. Aceste pareri nu sunt intotdeauna conforme cu realitatea.Pescuitul pe lac la pastrav clean sau biban are trasaturi comune,pentruca il invata pe competitor sa identifice structurile care pot adapostii pestii.Pescuitul pe lac are un caracter dinamic atat prin volumul de lansari[care trebuie sa fie precise] cat si prin deplasarile pe lac in cautarea pestelui. Are un efect tonic asupra competitorului care invata sa-si reprime dezamagirile in caz de nereusite.Vei nimeri domnule Hiriscau in barca cu Valerio Santi Amantini,Gregorz Golofit sau Pavel Chiba si iti va veni sa te lasi de pescuit si asta numai pentru ca va este lene. Un muscar adevarat se simte in largul lui in orice conditii.Sa nu uitam ca in CEHIA la CM cleanul este eligibil. Va multumesc ca ati citit disertatia mea despre pescuitul pe lac. Domnule Moga aici nu vb de conditiile in care se simte bine un muscar, vb de un eveniment jubiliar pe care organizatorul il conditioneaza de barca. deci in loc sa ne adunam multi vor fi prezenti 10-12 oameni. Asa intelege noua conducere a FRPMA-ului sa revitalizeze concursurile? chiar nu vedeti ca suntem in coma indusa cu fenomenul? treziti-va pina nu ramaneti 10 oameni la concursuri. Cand pici cu aia in barca credeti-ma ca nu conteaza cat ai vaslit pe Belis si cate structuri ai descoperit. Da cred ca lor le va parea rau ca n-au asigurare medicala, ca nu cred ca ies cu ambii ochi de pe lac la ce casting avem unii.....  . Apoi atatia cleni is pe Kvetonov si pe alalalt lac cati pastravi is pe Mihoiesti
|
Mar Feb 25, 2014 2:09 pm |
|
 |
MOGA LUCA
|
Aia care au concurat cu mine in barca inca vad.
_________________ VICEPRESEDINTE INTERIMAR FRPMA
|
Mar Feb 25, 2014 6:30 pm |
|
 |
Hiriscau Bogdan
|
domnilor, nu are rost sa facem o polemica din asta, organizatorul o sa decida, daca se face cu lac, bine sa se faca, dar eu unu nu o sa particip, stiu ca nu conteaza participarea mea asa ca faceti cum credeti ca e mai bine
|
Mar Feb 25, 2014 7:19 pm |
|
 |
Marius Neamt
|
Stimati prieteni muscari, Pentru anul acesta calendarul competitional a fost intocmit de Cosmin Rosca. Omul acesta este SINGURUL muscar care s-a incumetat si chiar a reusit sa duca la capat o sarcina autoasumata si in limita termenelor impuse de calendar. Orice program competitional ar fi stabilit, s-ar fi gasit cativa care sa aiba pareri care sa nu fie convergente 100% cu Cosmin. Pe aceasta cale va rog sa-mi dati voie sa-l felicit pentru curajul pe care l-a avut de a se inhama la o astfel de grea munca si sa-l felicit pentru forma pe care a dat-o programului competitional, precum si prevederilor regulamentare de intocmire a clasamentelor. Consider ca pe acest topic ar fi productiv sa posteze si cei care au pareri PRO, nu doar cei care manifesta anxietate fatza de lacuri. Si, sa nu uitam, este vorba de pescuit la musca. Iar acest stil il practicam aici, in Romania, pe apele pe care le avem si la speciile disponibile.
_________________ Marius Neamt Aqua Transilvae Club Cluj-Napoca Presedinte F.R.P.M.A.
|
Mie Feb 26, 2014 4:28 pm |
|
 |
Cosmin Rosca
|
Marius Neamt scrie: Stimati prieteni muscari, Pentru anul acesta calendarul competitional a fost intocmit de Cosmin Rosca. Omul acesta este SINGURUL muscar care s-a incumetat si chiar a reusit sa duca la capat o sarcina autoasumata si in limita termenelor impuse de calendar. Orice program competitional ar fi stabilit, s-ar fi gasit cativa care sa aiba pareri care sa nu fie convergente 100% cu Cosmin. Pe aceasta cale va rog sa-mi dati voie sa-l felicit pentru curajul pe care l-a avut de a se inhama la o astfel de grea munca si sa-l felicit pentru forma pe care a dat-o programului competitional, precum si prevederilor regulamentare de intocmire a clasamentelor. Consider ca pe acest topic ar fi productiv sa posteze si cei care au pareri PRO, nu doar cei care manifesta anxietate fatza de lacuri. Si, sa nu uitam, este vorba de pescuit la musca. Iar acest stil il practicam aici, in Romania, pe apele pe care le avem si la speciile disponibile. Multumesc Marius, Calendarul Competitional de anul acesta a fost gandit/discutat/intocmit/propus de Comisia de Competitii din cadrul FRPMA inca o data multumim pentru aprecieri.
|
Mie Feb 26, 2014 7:02 pm |
|
 |
adi pop
|
MOGA LUCA scrie: Aia care au concurat cu mine in barca inca vad. citez din spusele dvs ca si o concluzie Are un efect tonic asupra competitorului care invata sa-si reprime dezamagirile in caz de nereusiteprobabil asta explica supararile dvs 
Ultima oară modificat de adi pop pe Joi Feb 27, 2014 8:43 am, modificat 1 dată în total.
|
Joi Feb 27, 2014 8:36 am |
|
 |
adi pop
|
Marius Neamt scrie: Stimati prieteni muscari, Pentru anul acesta calendarul competitional a fost intocmit de Cosmin Rosca. Omul acesta este SINGURUL muscar care s-a incumetat si chiar a reusit sa duca la capat o sarcina autoasumata si in limita termenelor impuse de calendar. Orice program competitional ar fi stabilit, s-ar fi gasit cativa care sa aiba pareri care sa nu fie convergente 100% cu Cosmin. Pe aceasta cale va rog sa-mi dati voie sa-l felicit pentru curajul pe care l-a avut de a se inhama la o astfel de grea munca si sa-l felicit pentru forma pe care a dat-o programului competitional, precum si prevederilor regulamentare de intocmire a clasamentelor. Consider ca pe acest topic ar fi productiv sa posteze si cei care au pareri PRO, nu doar cei care manifesta anxietate fatza de lacuri. Si, sa nu uitam, este vorba de pescuit la musca. Iar acest stil il practicam aici, in Romania, pe apele pe care le avem si la speciile disponibile. Tocmai pt ca si dvs sa vedeti viitorul in roz al muscaritului si sa ajungem cu totii sa sarbatorim si 31, 32, 33 de ani de la primul concurs de PMA va rog sa va mai ganditi...altfel o sa ramaneti tot mai putini si e pacat
|
Joi Feb 27, 2014 8:42 am |
|
|