Autor |
Mesaj |
Mihai Vasilescu
Membru din: Joi Apr 14, 2011 6:54 am Mesaje: 848 Localitate: Cluj-Napoca, Ciurtuci
|
 Re: Clasament 2014
Zoltan Nagy scrie: Mihai, AGVPS ne va cunoaste si ne va recunoaste in momentul in care se va semna un protocol de colaborare. Pina atunci suntem in stadiul in care a auzit de noi da nu ne prea baga in seama. E simplu ca buna ziua. Poate ca pentru a exista o colaborare ar fii cazul ca dinsii sa ne-o propuna... noi am propus o data si am fost respinsi.. sau nu stiu eu bine? nu cred... Zoli, poate nu stii tu bine. AGVPS a acceptat protocolul de colaborare exact in forma propusa de FRPMA, fara sa schimbe macar o virgula. Numai ca... onorata conducere a FRPMA nu a mai dorit sa semneze acest protocol pe care l-a propus. Pentru mine... este peste puterea de intelegere. (Conform statutului FRPMA, pentru a fi validat protocolul trebuie semnat de presedintele FRPMA si de un vicepresedinte; nici un vicepresedinte nu mai doreste sa-l semneze). Ma uit cu invidie la cei de la Liga Romana de Spinning care, pe baza unui protocol similar, strang o serie de sposorizari, deloc neglijabile (vreo 10 mii euro), si reusesc sa acopere o parte importanta a cheltuielilor echipei reprezentative la competitii internationale. Sunt competitiile singurul scop? Nici vorba! N-am zis niciodata asta si nu m-am opus niciodata unei initiative indreptata in alta directie, asa cum sunt sigur ca stii. Cu putina daruire si efort le putem face pe toate, daca exista o dorinta reala in acest sens.
|
Vin Sep 05, 2014 8:25 pm |
|
 |
Zoltan Nagy
|
Mihai,dupa cum chiar voi ne-ati informat, la momentul in care noi am propus protocolul spre a fi semnat AGVPS a fost pepozitia ca momentul respectiv nu este oportun pentru semnarea protocolului. Au dorit sa astepte congresul FIPS si sa samneze dupa ce pozitia lor va fi asigurata. Nu am inventat eu chestia asta ci voi ati spus-o. Dupa cite stiu eu nu s-a primit nici o veste dupa congresul FIPS, dar inteleg pozitia FRPMA de sa ferii sa semneze dupa ce a fost pusa pe tusa. De fapt ei au nevoie de un campionat nu noi... noi putem si in momentul oportun o vom face. Insa va fi al nostru pentru ca noi lucram pentru el ...
|
Sâm Sep 06, 2014 11:58 am |
|
 |
Mihai Vasilescu
Membru din: Joi Apr 14, 2011 6:54 am Mesaje: 848 Localitate: Cluj-Napoca, Ciurtuci
|
Motivele nesemnarii inainte de congresul CIPS au fost f clare: nu aveau siguranta ca vor fi afiliati la CIPS si dupa acel congres, dat fiind ca pe ordinea de zi a congresului era si afilierea FRPSC. Nu poti vinde pielea ursului din padure. Asa si ei, nu puteau sa ne "vanda" ceva despre care nu stiau inca daca il vor avea. Aceeasi situatie a fost si cu spinningul, nu doar cu noi. Dupa congres ne-au asteptat sa semnam. Spinningul a mers si a semnat. Tu, Tudor Vreme si Moga Luca ati votat ca nu mai doriti semnarea protocolului propus de FRPMA, inca dinainte de congresul CIPS. Ce avantaje are AGVPS din semnarea sau nesemnarea protocolului chiar nu ma intereseaza. Nu mor de grija lor. Parerea mea personala e ca lor chiar nu le pasa daca 5 ani nu va fi nici o competitie de musca. Salariile lor nu depind de competitiile astea. Oricum, AGVPS baga in competitiile de musca mult mai multi bani decat primeste de la competitori. Mult inseamna de peste 10 ori mai mult. Asa ca ... nu cred ca-si fac vile pe banii nostri. Dar... daca ai dovezi ... zi-ne si noua, poate ne schimbam parerea.
|
Sâm Sep 06, 2014 12:36 pm |
|
 |
Zoltan Nagy
|
Mihai, AGVPS este asociatia TUTUROR pescarilor, nu a competitorilor. FRPMA nu-si propusese sa colboreze cu dinsii doar pe tema competitiilor, ba chiar dinpotriva.. cel mai neglijabil aspect sunt competitiile. Nu neg ca ele ar putea constitui un motor care sa duca lucrurile inainte...poate ajuta la promovarea pescuitului sportiv. Dar pina la urma noi, cei cre concuram suntem doar o parte infima. Problema este ca noi am vrut si vrem in continuare sa facem si alte lucruri, si inevitabil, daca vom ajunge sa colaboram vom pune si intrebari incomode. Spre exemplu, unde sunt paznicii de pe ape, de ce nu sunt populate apele, de ce sunt preocupati mai mult de vinzarea vinatului ieftin catre straini in loc sa foloseasca banii stransi de la pescari in folosul ramurei de unde provin acestia... si multe altele. Daca faci un calcul simplu, cu numarul participantilor din anii precedenti, i-ti vei da seama ca de fapt concurenti au platit din cotizatia anuala dublul sumelor alocate "finalei". Ca acum lumea s-a cam saturat... pai e normal sa o faca... Sau fa alt calcul: eu platesc cotizatia de 35 de ani si nu am intilnit vreun paznic pe apa, nu am auzit sa se populeze sau sa se faca vre-o investitie in apele din imprejurimi. Deci numai din banii adunati de la mine pot finanta finala din anul acesta. Ca mine, stiu inva vre-o 20 de persoane... deci numai noi am finantat finalele din ultimii 20 de ani. Stiu ca calculele nu sunt chiar asa de simple insa sper ca ai inteles ce ma necajeste pe mine. De fapt stiu ca si tu esti la curent cu toate cele de mai sus, nici nu inteleg de ce-mi bat capul sa le scriu ... Ceea ce nu stiu si nu pot sa-nteleg este, de ce le faceti jocul in continuare??? E vorba de un management PROST si INCONSTIENT pe care voi il sustineti. IT'S WRONG MAN, IT'S SOOOOO F'..NG WRONG... 
|
Sâm Sep 06, 2014 10:06 pm |
|
 |
Mihai Vasilescu
|
Zoltan Nagy scrie: Stiu ca calculele nu sunt chiar asa de simple insa sper ca ai inteles ce ma necajeste pe mine. Asa e, calculele nu sunt deloc atat de simple. Din banii platiti de tine doar echivalentul a 0.5 euro pe an ajung la AGVPS! Nu cred ca stiai asta. Asa ca ar trebui sa refaci calculul privind finantarea finalei. Cat priveste ce se intampla cu banii care ajung la AJVPS-ul local si cum sunt ei gestionati, fiecare are posibilitatea sa mearga sa se intereseze si sa ii traga de maneca pe cei carora le da acesti bani, ba chiar sa le propuna alte modalitati de management ale resurselor. Evident, majoritatea n-au fost si nici nu doresc sa mearga sa aiba o asemenea discutie. Dupa cum am vazut pe forumul rapitori, majoritatea isi exprima dorinta de a plati 30 de lei pe an si de a pescui tot anul de banii astia, dar sa fie si peste, sa fie si paza, si sa poata lua si peste acasa zilnic. Cum se poate face asta? Eu nu stiu, si nu stiu nici ei, dar nici nu-i intereseaza. E usor sa-i acuzi pe altii ca nu au solutii, atunci cand nici tu nu le cunosti si nu ai nimic a propune. Totusi... subiectul merita discutat si dezbatut oricat, fiindca e una dintre problemele principale ale pescarilor si poate se va gasi odata unul mai inteligent care sa vina cu o solutie aplicabila. Zoltan Nagy scrie: Ceea ce nu stiu si nu pot sa-nteleg este, de ce le faceti jocul in continuare??? Aici zau ca nu inteleg la ce te referi. Facem jocul pescarilor, nu al AGVPS. Unii pescari isi doresc sa existe aceste competitii. Ti se pare ciudat? AGVPS-ului chiar nu ii pasa daca aceste concursuri se desfasoara sau nu. Asa ca, daca ai totusi timp, poate ne explici ce vrei sa spui cu jocurile astea.
|
Dum Sep 07, 2014 8:23 am |
|
 |
Zoltan Nagy
|
0.5 Euro pe an? Interesant.... pe de o parte e interesant ca o stii asa exact, pe de alta parte e interesanta si cifra in sine. Poate detaliezi un picut cum iese suma asta... deci eu platesc taxa Anpa prin ei apoi le dau vreo 20si ceva taxa pe apele de ses plus inca 20si ceva pentru apele de munte. Adunat iese o suma frumusica de vreo 15euro. Deci daca din banii astia le ramin 0.5euro pe an atunci e cam nasol... Te-am intrebat, de ce le faceti jocul? De ce nu v-ati multumit sa faceti campionat frpma? Poate era timpul sa va aratati solidaritatea fata de pescari si nu fata de o institutie care nu face nimic in afara de a ne primii cu bratele deschise cotizatia? Nu mai vorbesc de faptu ca i-ati scuipat in fata pe cei cu care v-ati aliat cind am infiintat federatia facind demonstratia de forta pe care ati facut-o si i-mi pare rau sa-ti spun ca a-ti esuat......
|
Dum Sep 07, 2014 9:04 pm |
|
 |
Mihai Vasilescu
|
Zoltan Nagy scrie: Nu mai vorbesc de faptu ca i-ati scuipat in fata pe cei cu care v-ati aliat cind am infiintat federatia ... Zau ca nu inteleg la ce te referi. In Decembrie 2013 la AG a FRPMA (la care n-ai fost), toti cei prezenti au fost de acord sa mergem cu AGVPSR, sa semnam protocolul si campionatul sa aiba ca final stabilirea unui campiona national, stabilirea muscarului anului si formarea lotului pentru europene si mondiale. S-a discutat chiar si posibilitatea unui protocol cu FRPS in cazul in care se afiliaza la CIPS. Despre cei 0.5 euro stiai si tu daca intrebai seful AJVPS unde ti-ai platit taxa. Mie atat mi-a spus seful de la AJPS Cluj ca vireaza catre AGVPSR. Daca tin bine minte scrie asta si undeva pe site-ul AGVPSR. Deci nu e un secret. Ce fac AJVPS-urile cu diferenta de bani este alta discutie, nici asta nefiind un subiect secret. Din cate stiu in ultimii ani nu se mai plateste separate taxa de ses si taxa de munte. Daca nu stiai asta, ma gandesc ca nu ti-ai mai vizat la ei de ceva vreme. Nu zic ca asta ar fi ceva rau sau ilegal.
|
Lun Sep 08, 2014 7:53 am |
|
 |
Zoltan Nagy
|
"Intrucit este 29 martie iar Aqua nu si-a exprima votul, se poate inchide subiectul protocolului cu urmatorul rezultat: Baia de Aries, Muscaricii, Extreme si Carpatica si-au exprimat votul impotriva semnarii protocolului cu AGVPSR, cu 4 voturi din 5, azi 29 martie 2014.
Astfel: - FRPMA nu mai considera necesar semnarea unui protocol cu AGVPSR in vederea organizarii de competitii pentru acesta. - FRPMA nu este conditionata in nici un fel de caledarul competitonal al AGVPSR, nu va organiza pentru acesta competitii, si nu se va implica in vre-un fel in activitatea competionala a acestuia. - Competitiile ( de pescuit, casting, flytying ) organizate de FRPMA se vor constitui intr-un campionat intern ce se va desfasura dupa regulamente proprii. - FRPMA isi va face public propriul calendar competitional si regulamentele aferente pe site-ul federatiei. " Ma refer la cele de mai sus... Mare avocat al AGVPS ai devenit...o faci gratis?
Revenind la cei 0,5 euro... pai chiar de ar fi numai atitia, inmultiti cu niste sute de mii de pescari iese o suma destul de frumusica... sunt convins ca s-ar fi putut aloca din mai mult de 300de euro pentru o finala. Dar cum nu este problema mea, ma abtin sa comentez....
Pe de alta parte i-ti scriu ce scrie pe chitanta mea din 2013:
" Cotizatie pesc. ses 2013 10.00, Taxa de acces zona pesc. 2013 10.00. Permis Pescuit adulti 2013 30.00, Cotizatie pesc.munte 20,00timbru fiscal pescari. 2;00 " Recunosc ca anul acesta m-am abtinut cu greu sa mai platesc cotizatia deoarece cum oricum nu am pescuit pe apele lor...
Deci Mihai... lasa vraja... nu tine....
|
Lun Sep 08, 2014 8:34 am |
|
 |
Mihai Vasilescu
|
Zoltan Nagy scrie: "Intrucit este 29 martie iar Aqua nu si-a exprima votul, se poate inchide subiectul protocolului cu urmatorul rezultat: Baia de Aries, Muscaricii, Extreme si Carpatica si-au exprimat votul impotriva semnarii protocolului cu AGVPSR, cu 4 voturi din 5, azi 29 martie 2014.
Astfel: - FRPMA nu mai considera necesar semnarea unui protocol cu AGVPSR in vederea organizarii de competitii pentru acesta. - FRPMA nu este conditionata in nici un fel de caledarul competitonal al AGVPSR, nu va organiza pentru acesta competitii, si nu se va implica in vre-un fel in activitatea competionala a acestuia. - Competitiile ( de pescuit, casting, flytying ) organizate de FRPMA se vor constitui intr-un campionat intern ce se va desfasura dupa regulamente proprii. - FRPMA isi va face public propriul calendar competitional si regulamentele aferente pe site-ul federatiei. " ... Asta s-a intamplat dupa ce calendarul a fost propus si acceptat de AGVPSR. Asociatia Aqua a considerat ca e normal sa nu-si ia vorba inapoi si sa organizeze concursurile la care s-a angajat. Domul Moga a organizat si el concursul de la Albac pe care il propusese. In acelasi timp, nici Asociatia Aqua si nici Asociatia Muscarilor Baia de Aries nu s-au opus organizarii vreunui concurs sub egida FRPMA, fie el de pescuit, casting sau flytying. Asadar, vrajeala nu e la noi, oricat ati incerca sa aruncati matza moarta in curtea vecinului. Cat priveste bugetul pe care ar fi putut sa-l aloce AGVPSR finalei de musca, subiectul chiar ma depaseste. Recunosc, nici nu ma prea intereseaza. Nu am participat la concursuri pentru bani. Nu am orgaizat concursuri pentru bani. Iar daca ar fi fost anul acesta si alte concursuri sub egida FRPMA si programul mi-ar fi permis, as fi fost prezent. Deci unde e problema? Iar despre avocatul AGVPS ce sa mai vorbim? Daca purtam o discutie pe teme concrete inseamna ca suntem avocati? Nu putem sa ne spunem parerea fara sa fim acuzati de cine stie ce motive ascunse? Tu al cui avocat esti? Cine te plateste?
|
Lun Sep 08, 2014 10:32 am |
|
 |
Zoltan Nagy
|
Daca nu ma-nsel propunerea de campionat s-a acceptat (sa nu uitam sa multumim distinsilor pentru milostivul lor gest) in aceeasi sedinta a lor in care au refuzat semnarea protocolului. Daca nu este asa te rog sa ma corectezi, eventual sa ma informezi (doar pentru cultura mea generala) Cit despre al cui avocat sunt si cine ma plateste??? Sunt avocatul bunului simt si al competitorilor dusi de nas. Lucrez gratis la acest caz. Nu ma-ntelege gresit, Bravo voua ca reusiti sa organiozati concursuri si ca reusiti sa le faceti fara sa primiti vre-un ban de la agvps. Stiu din experienta ce costuri presupune si cit e de greu sa strangi fonduri pentru ele. Ma intreb doar DE CE trebe sa le dati agvps-ului? Ca foarte bine ai remarcat chiar tu, ca ei nu au nevioe de ele.
|
Lun Sep 08, 2014 2:07 pm |
|
|